Låna Pengar

Hitta rätt bank oavsett om du ska låna lite eller mycket pengar

Privatlån – vad är det?

Du kan låna pengar till att finansiera köp av bil, båt, husvagn, husbil, motorcykel, snöskoter men även till annan konsumtion. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som är avsedd för konsumtion och på grund av det är räntan högre för privatlån jämfört med bolån. Lånet betalas av genom delbetalningar som kallas för amortering.

Det finns många företag som erbjuder lån till privatpersoner eftersom de inte behöver något tillstånd från Finansinspektionen för att göra det. Det gör att det är svårt att som privatperson kontrollera om företaget är seriöst.

När du ansöker om ett lån behöver du oftast lämna uppgifter om inkomst, utgifter, tillgångar och andra skulder för att en kreditprövning ska kunna göras av företaget som erbjuder lånet. Räntan på den här typen av lån är ofta rörlig och ofta tillkommer andra avgifter för lånet, som uppläggningsavgift och aviseringsavgift. Det är därför viktigt att ta reda på vad den effektiva räntan för lånet blir eftersom det visar hur lånet kommer att belasta din budget.

Utbetalningen av lånet kan ske till låntagaren på olika sätt. Du kan antingen få lånesumman utbetald vid ett tillfälle eller ta ut pengarna efter hand när du behöver dem. I det senare fallet betalar du även en så kallad kontraktsränta.

BraBanklån.com - Information om lån | Information om cookies