Låna Pengar

Hitta rätt bank oavsett om du ska låna lite eller mycket pengar

Snabblån - när du behöver pengar snabbt

SMS-lån

Det finns många olika sorters lån att göra så som studielån, blancolån eller någon sorts snabblån. Det finns många fler och dessutom flera olika sorter inom kategorin snabblån. Ett snabblån är precis vad det låter som, man får pengarna fort och tiden man får på sig att betala tillbaka är oftast relativt kort. Man brukar kunna välja ungefär hur lång tid man ska ha på sig att betala tillbaka, det blir dyrare ju längre tid det tar för en att betala tillbaka. Summorna på ett snabblån är oftast små jämfört med många andra sorters lån. Det brukar vanligtvis vara några tusenlappar som man ska betala tillbaka inom ett par månader. Denna sortens lån har höga räntor eftersom det är så små summor det handlar om.

Sms-lån är ett slags snabblån, man får pengarna genom att man skickar ett sms för att en kort stund senare få pengarna. Företaget som lånar ut pengarna kollar naturligtvis upp den som ska låna och ger inte ut pengar hej vilt. Denna sortens lån är vanligt att man fastnar i skiten med, alltså man tar ett lån som man inte lyckas betala tillbaka vilket leder till att man tar ett ytterligare och ett ytterligare tills det handlar om sådana summor som man omöjligt kan betala utan ett mirakel eller hjälp. Man kanske är arbetslös och får för sig att köpa en telefon för fem tusen man inte har vilket leder till att man tar ett litet sms-lån som på grund av arbetslösheten kan vara ett stort problem att betala tillbaka.

Självklart kan vem som helst hamna i en sådan knipa men risken är extra hög för en arbetlös, oerfaren ungdom som nyligen tagit ett språng ut i vuxen livet. Älder människor har ofta mer erfarenhet och väljer därför att ta långtids lån om man verkligen måste låna, då denna räntan är lägre och pengarna blir mindre och mindre värda vilket leder till att det blir enklare och enklare att betala av. Förutsatt att man har ett jobb.

BraBanklån.com - Information om lån | Information om cookies